Kokoscurry met rijst
Zelfs de kinderen vinden dit lekker!
Ingrediënten
Bereiding
- 1 bos peterselie
- 1 broccoli
- 1 bos bleekselderij
- 1 eetlepel gele currypasta
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 cm gember
- 2 sinaasappel
- 300 gram koolvisfilet
- 400 gram pandanrijst
- 400 gram rode linzen uit blik
- 400 ml kokosmelk
- versgemalen peper
- zout
- zonnebloemolie
Bereiding
- Kook de rijst gaar;
- Pel en snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn;
- Schil en snijd de gember fijn en snijd de bleekselderij in dunne plakjes;
- Snijd de broccoli in roosjes;
- Snijd de koolvisfilet in blokjes;
- Spoel de linzen af en laat uitlekken;
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui, gember en een kwart van de bleekselderij 3 minuten;
- Roer de currypasta erdoor heen en bak kort mee;
- Blus het geheel af met de kokosmelk en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe;
- Roer de broccoli, koolvis en rode linzen door de kokoscurry en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper;
- Garneer de kokoscurry met de helft van de peterselie;
- Serveer de rijst bij de kokoscurry.